28 August, 2007

You are not allowed to drive!

Her hos oss er det nå blitt en slags hverdag, og derfor blir det litt sjeldnere vi opplever spennende nok ting å skrive hjem om. Dagene går med til jobbing, skole og avslapping i hjemmet. Men innimellom får vi en påminnelse av at vi er i et annet samfunn og at vi ikke på noen måte kjenner systemet ennå.

I går var vi ute og kjørte på ettermiddagen og det var mye trafikk som vanlig. Her er det ikke uvanlig å bruke 30 min på en km. Plutselig ser vi flere politifolk langs veien og en av dem kommer midt ut i veien og stiller seg fremfor vår bil. Alle de andre bilene blir vinket forbi! - Hva i alle dager er det som skjer? Tjalve kjører noe bekymret inn til siden og ruller ned vinduet. - You are not allowed to drive, Sir! sier politimannen. -What???? sier både Tjalve og jeg i kor. -You got a 3. Vi ser på hverandre og skjønner ingenting. Tjalve er allerede på vei for å gripe etter pengeboka. - Dette er bare tull, nå skal de ha penger hos oss, er vår første og eneste tanke. Vi får stotret frem at vi ikke skjønner et dugg og ber politimannen være så snill å forklare seint og rolig for oss hva som er problemet. Etter litt om og men, klarer mannen på en noe uklar engelsk, å forklare at siden nummerskiltet vårt ender på et 3-tall kan vi ikke kjøre bilen om tirsdager mellom 7 om morgen og 7 om kvelden! Selvsagt et ledd i å begrense biltrafikken i rushtiden. Ikke så dumt det der, kanskje det hadde vært noe for byene i Norge også.


Vel, vi planlegger faktisk å boikotte det, i håp om at vi hver gang vi blir stoppet kommer unna med å si: - We didn't know. I'm from Radøy, you see! Har hørt at det faktisk fungerer enkelte steder :-)


Ellers så kan jeg ikke la være å fortelle om bragden på søndag. For dere som kjenner oss godt vet at Tjalve er en lidenskaplig golfspiller og at jeg noe motvillig har latt meg overtale til å begynne å spille. Jeg har forsøkt noen ganger i Norge uten noe særlig hell, for jeg har synes det rett og slett har vært drittkjedelig. Når vi flyttet hit, bestemt jeg meg for å gjøre et hederlig forsøk på å få et visst engasjement. Første ledd var å ta pro-timer for å få opp ferdighetsnivået. Det skal også nevnes at Tjalve allerede før vi reiste fra Norge hadde meldt oss inn i Scandinavian Golf Club Philippines og i tillegg meldt oss på en turnering 26.aug! Mannen er gal! - Jeg traff ballen 20% av gangene jeg forsøkte før vi dro fra Norge 23.juli, og så skulle jeg spille turnering en måned etter...morsomt! Vel, kort fortalt, så har pro-timene med Peter gått over all forventing, og jeg stilte på startstreken (det heter det helt sikkert ikke i golf, men skitt au) på søndag. Gjett hvem av oss tre som kom hjem med premie da?? Jo, meg! Jeg fikk andreplass i nybegynnerklassen (og nei, Erlend, jeg har ikke tenkt å fortelle at det bare var fire deltakere med i min klasse. Det er helt uvesentlig informasjon). Ok, da, Tjalve fikk visst en premie også, for Longest Drive. Så nå er vi bitt av golfbasillen hele gjengen. Jeg hadde nok mer flaks enn ferdighet på søndag, mens Erlend er faktisk blitt utrolig dyktig på så kort tid!

Vinnerne i Scandinavian Golf Club første turnering denne sesongen!

2 comments:

Anonymous said...

Hallo Mona!

Fikk meg en god latter da jeg leste om problemet med nummerskiltet på bilden deres.
Kjekt å lese om hvordan dere har det. Oppdaget nettopp her en dag at du hadde link til denne bloggen i en mail.
Ønsker der lykke til! Ser fristende ut med sol og varme. Her hører jeg regn på ruta. Det er jo høst på godt og vondt.

Klem fra Oddveig

Anonymous said...

You write very well.