29 November, 2007

Midt i et statskupp!


Gjett om vi lever et spennende liv folkens. Vi har ikke før kommet oss etter jordskjelvet før grunnen på ny skaker under oss. Denne gangen var det en general som bestemte seg for at det var på tide med et regjeringsskifte her på øyene. For så vidt ikke så rart det kanskje, med tanke på at det skulle vært valg for flere år siden. Men det blir stadig utsatt av nye lover som presidenten iverksetter når det passer henne(Kilde: Melba). Dessuten har denne generalen vært høyst irriterende den siste tiden. Han har stadig gått rundt og gnålt på regjeringen og spurt helt ubetydelige spørsmål angående noen forsvunne 8 milliarder pesos som Filippinene fikk utbetalt fra en sveisisk bank etter en loftsrydding etter tidligere president Marcos. Du kan da skjønne at presidenten og resten av regjeringen har annet å gjøre enn å notere ned hver eneste pesos de bruker.

Og hva annet kan du forvente enn at et ulydig barn må låses inne til det holder opp. Så i dag tidlig fikk generalen beskjed om at han var ventet i fengselet. Da ble han litt sur kan man si: Han tok med seg noen venner, ca 30 tungt bevæpna soldater, og gikk i ly på et flott hotell i vårt nabolag. Jeg var forresten på vei i den retningen omtrent på samme tid, men ble myndig holdt tilbake av Melba, som hadde fått med seg hva som var i gjære. Hun talte forresten så varmt for generalen at jeg satt med tårevåte øyne og heiet på rebellen under hele seansen.

Tjalve derimot hadde fått den rike middelklassens versjon via sine kollegaer på jobben, og han kom hjem og proklamerte sin aggresjon mot denne gale generalen. Hvis noen tror at episoden på hotellet var verre enn dramaet som utspant seg i leilighet 9B tar de helt feil. Tjalve påstår at hvis leiligheten var avlyttet kom jeg til å havne på samme celle som generalen. - Ha, jeg taler bare de fattiges sak mot den korrupte overmakten. Melba og jeg holder nemlig sammen!

No comments: